Email automatikus szűrése, címkézése

A spam mentesség mellett a Gmail szolgáltatás kiemelt erőssége a fejlett kereső funkció. A Gmail szolgáltatás alapvető koncepciója, hogy az elolvasott, feldolgozott email-ek törlés helyett az archívumba kerülnek, biztosítva az akár évekkel későbbi előkeresést is. A tervezhetően érkező email-ek automatikus kiszűrése és címkével jelölése sok esetben hatékonyabbá teszi a napi munkát.

A hatékony munka feltétele a beérkező levelek mappa karban tartása, tehát az elolvasott, aktualitását vesztett email-ek archiválása esetleg törlése. A cél, hogy az olvasatlan email-ek folyamatosan feldolgozásra kerüljenek és ne a Beérkező levelek között legyenek elérhetően. A hagyományos, fizikai levelek esetén sem tuszkoljuk vissza a postaládába az elolvasott leveleket.

Részletes kereső megnyitása

A részletes kereső a böngészőben megnyitott levelező felület felső szélén középen található kereső mező jobb szélén nyitható le.

Szűrési feltételek beállítása

A részletes szűrő első paneljén állíthatók be a szűrési feltételek a felkínált paramétereknek megfelelő értékek beírásával. Akár többszörös szűrési feltétel is beállítható. A kitöltést követően a [Szűrő létrehozása] gomb megnyomásával lehet a részletes szűrő második paneljére lépni.

A kiszűrt email-ek jelölése címkével

A kívánt címke kiválasztása vagy új címke létrehozása után a jobb alsó sarokban kell a [Szűrő létrehozás] gomb megnyomásával beállítani a szűrőt.